Szakmai Elit Márkanagykövetek Hajdu Dávid és Hajdu Kata disznóvágásán vettünk részt

December közepétől február közepéig tartó időszakban régebben majd minden háznál vágtak disznót, hogy az ünnepekre és utána még jó sokáig ellássa ennivalóval a családot.
Manapság ritkább, de szerencsére nem ment ki teljesen a divatból a disznóvágás és a vele járó disznótor. Sőt!

Az igazi házi disznóvágás hagyományát néhány hozzáértő mester, hentes gasztronómiai szakember tartja életben.
 

Szakmai Elit márkanagykövetek Hajdu Dávid és Hajdu Kata disznóvágásán vettünk részt, ahol bloggerek, vendéglősök, hentesek és szakácsok is részt vettek. 
 
Vendégek:
- Etyeki Sonkamester
- Végállomás Bistro
- A Leves és Borsod Burger
- KicsiZso Reggeliző és Kávézó
- Rauf Cukrászda és kávézó




A disznóvágás szerves része a magyar kultúrának. Aki még nem vett részt egy jókedvű vidéki disznótoron, nem is tudja miből marad ki.


Tökéletesre sütött mangalica rózsa. Szaftos, ízes és kellően zsíros húsrész, amit csak szeretni lehet.



Tökéletesre sütött I. osztályú mangalica secreto, faszénen sült cukkini és paprika. Annyira jó, hogy az egyik szemem sír a másik zokog. Így kell húst sütni!



Parázsló faszén, egy szép köcsög, füstölt mangalica csülök, friss mangalica hús, bab, zöldségek, jóféle paprika, illatos füst, kiváló vendéglátás. Több nem is kell.
 
A minőség borítékolható volt, akár csak a hangulat.
 
Még több ilyen rendezvényre lenne szükségünk, hiszen a változás csak találkozásokkal és kommunikációval érhető el.

Köszönjük a hibátlan vendéglátást!