Főoldal - Gasztrokultúra - Koktélok - Espresso Martini koktél
Espresso Martini koktél
Az Espresso Martini recept története
Az Eszpresszó Martini egy ikonikus ital, amelyet Dick Bradsell brit bártender talált fel a 80-as években a londoni Fred's Clubban. Azt mondják, a koktélt eredetileg egy modell kérte, aki szerette volna feldobni az estéjét. Bradsell vodkát kevert össze eszpresszóval és kávélikőrrel: így született meg az Eszpresszó Martini.
Richard Arthur Bradsell, koktélkészítő
Hozzávalók:
- 4 cl Vodka
- 2 cl presszókávé
- 2 cl kávélikőr (pl.: Sheridan’s vagy Kahlúa)
- 1 cl juharszirup (pl.: Verival Juharszirup)
- tojásfehérje
Elkészítés:
1. lépés
Az összetevőket rakjuk bele a shakerbe, töltsük meg jéggel, majd erősen rázzuk össze.
2. lépés
Szűrjük át az italt egy hűtött martinis pohárba.
3. lépés
Díszítésként dobjunk 3 db pörkölt kávészemet az ital tetejére.
Az összetevőket rakjuk bele a shakerbe, töltsük meg jéggel, majd erősen rázzuk össze.
2. lépés
Szűrjük át az italt egy hűtött martinis pohárba.
3. lépés
Díszítésként dobjunk 3 db pörkölt kávészemet az ital tetejére.
Jó tudni:
Minél jobb minőségűek az összetevők, annál jobb ízű a koktél. Ne felejtsd el a 3 szemes kávét, amiket háromszögként vagy egymás alá helyezünk a habra. Ezek az egészséget, a szerencsét és a jólétet jelentik.
Espresso Martini koktél szervírozása:Ezt a koktélt klasszikus koktélos, más néven Y pohárban szokás szervírozni.
Ha egy erős koktélra vágysz vacsora után, és tudod, hogy hosszú lesz az éjszaka, akkor igyál egy Espresso Martinit!