Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2020. Január 23. Csütörtök, Zelma, Rajmund
   
RÓLUNK
DÍJAINK
DÍJAZOTTAK
TÁMOGATÓI SZINTEK
SAJTÓSZOBA
SZTÁRVILÁG
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
PROGRAMAJÁNLÓ
GASZTRONÓMIA
FASHION
FOTÓ
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓ - ADATKEZELÉS - SZERZŐI JOG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Gulyás Judittal, a Mákvirág Kézműves Szappanműhely tulajdonosával

Interjú Gulyás Judittal, a Mákvirág Kézműves Szappanműhely tulajdonosával.

Hogyan ismerkedett meg a natúr termékek világával? Mikor döntötte el, hogy beindítja saját vállalkozását, a Mákvirág Kézműves Szappanműhelyt?

Nagyon régen Szentendrén a skanzenben szerettem bele a mosószappan készítésbe. Egyfolytában arra gondoltam, hogy micsoda jó ötlet tovább vinni a régi hagyományt./Férjemnek mondtam – meglátod, egyszer még ez húz ki bennünket a bajból /

Évek múlva jött egy lehetőség - szappankészítő tanfolyamot hirdettek Pécsett. Tananyag volt a hagyományos mosószappan készítés is, de addigra már másképp láttam, változott a világ –valószínűleg senki nem ér rá hagyományos módon mosni.

Akkoriban gyógygomba forgalmazással foglalkoztam évek óta, amikor újra felbukkant a téma. Rengeteg bőrbeteggel találkoztam a munkám során, ekkor döntöttem el, hogy foglalkoznom kell ezzel a témával komolyabban.

Elvégeztem a tanfolyamot, levizsgáztam és elkezdtem otthon készíteni az általam jónak gondolt szappanokat. Rengeteget olvastam, tapasztaltam, néztem külföldi és belföldi szappanosok munkáit. Irigykedve néztem, nézem a szebbnél szebb, színesebb, illatosabb szappanokat, de sajnálom –nekem a natúr szappan mást jelent.


Lassan kialakult egy kép a fejemben, mivel tudnék a legtöbbet segíteni az arra rászorulóknak.

Mindenképp kecsketej, de nem porból, hanem igazi friss zsíros kecsketejből. Sheavaj, mert azt én is régóta használom, és nagyon hasznosnak tartom. Nagyon jó minőségű alapanyagok, semmi mesterséges színezék, mű illat. /”Ronda és finom” / Nekem a minőség a lényeg és a visszajáró vásárlóimnak is.


Elérkezettnek láttam az időt, elindultam ezen a nem könnyű, de kihívással teli, szép úton!

Mik a kedvenc termékei az általa készített kozmetikumokból?

8 féle szappant álmodtam meg eredetileg, ebből az első az illat és színmentes szappanom, melyet mindenkinek és bárkinek ajánlok 1 éves kortól. Egy krémesen habzó igazi kis csoda. A friss kecsketej, sheavaj párosítás a hajmosás, borotválkozás, napi tisztálkodás, leszokás a vegyiáruról, biztos sikert hoz.

A másik nagy kedvencem a csalános szappan kakukkfű illattal. Hajmosásra ajánlom elsősorban, de lehetőséget látnak benne az izzadékony, változókorban lévő társaim is.


Milyen különleges szappanok találhatók még a polcain?

Még van 6 féle kiváló minőségű szappanom, ami szintén kedvenc valamiért.

Hiszem, hogy a népi gyógyászatból ismert növények, illatok melyeket használok, mind- mind hozzájárulnak bőrünk egészségéhez.

Az elmaradhatatlan levendulásszappan rózsaszín agyaggal, a körömvirágos szappan geránium illattal.


A tavalyi karácsony nagy kedvence a mézeskalácsos, ánizsillattal-ami már egész évben igen kelendő lett!


Csipkebogyós teafa illattal. A narancsbőr kezelésének sikeréhez hozzájárulhat.


Egy megálmodott szenzáció – a Ganoderma gyógygombás szappan. Belsőleg ismert gyulladás csökkentő hatás, külsőleg is szép eredményeket hozhat. Az ekcémás, pikkelysömörös, pattanásos bőrűek szép sikereket könyvelhetnek el. Én pedig boldog vagyok, hogy tudok segíteni.

Külföldi tanulmány igazolja a kecsketej, ganodermás szappan hatását egy bőr szarkózissal kezelt beteg esetében. Mi ez, ha nem szenzáció.

A 8- ik, de nem mostohagyerek, a gyógynövénykockás kreatív találmányom. Az összes szappanomból apró kockák díszítik ezt a szintén mindenre használható csodát!


Mi a véleménye arról, hogy a mai ember, hogy viszonyul a természetes kozmetikumok használatához?

Egyre több ismerősömtől hallom, hogy próbálják elhagyni a vegyi áru használatát – kezdik a mosással, takarítással - hisz annyi egyszerű, olcsó tisztítási lehetőség van manapság.

Rengeteg a problémás bőrű felnőtt, sőt már gyermek is .A felelős szülő mindent megtesz ,hogy segítsen a gyermekén . Reméljük, hogy  mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb natúr terméket.


De reményt adó - hogy sokan divatból, a probléma miatt, meggyőződésből, vagy ajándékba kapnak szappant lényeg, hogy valahogy eljut hozzájuk is ez a remek információ - nem kötelező mérgezni magunkat. Sokan jó úton haladunk.

Az alkotás mellett mivel tölti szívesen szabadidejét?

Sokat olvasok, főleg az interneten. Régóta érdekelnek a gyógynövények, az agykontroll, különös, de sikeres gyógyítások. Szeretek szép képeket nézegetni, jó zenéket hallgatni, mások kreatív munkáit látni. Szeretek esténként a kutyáinkkal, cicáinkkal játszani. Ha elég a sok munkából, nyüzsgésből szívesen kirándulunk a férjemmel.

Hogyan látja a Mákvirág Kézműves Szappanműhely jövőjét 5 év múlva?

Egy nagyon nehéz, de szép út 2-ik évében járok. Innen mindenképp csak előre lehet tekinteni.

Sokszor elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán érdemes e csinálni ennyi pénzt, energiát, időt belefektetni ebbe a vállalkozásba. Szerencsére a férjem mindig mindenben támogat, biztat.

Hiszem, hogy mindig mindennek oka van, hiszek a nem véletlen találkozásokban, a kitartó becsületes munka eredményében. Ezért kell, hogy higgyem, 5 év múlva már azt mesélhetem, hogy meg tudtam valósítani egy újabb álmomat. Felépítettem egy jól menő vállalkozást.

Még rengeteg ötletem van -köztük egy - modern mosószappant terveztem, hogy a szappanos álom tényleg megvalósuljon. Akkor mondhatom nem éltem hiába, egy maradandót alkottam.

Köszönjük az interjút, további sok sikert kívánunk!Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Jordan Carver legújabb fotói
Vegyünk egy pillantást Jordan Carver legújabb képeire.
Lord együttes

Interjú a Lord együttessel

Candice Swanepoel bikinis fotói
Candice Swanepoel(született 1988.október 20-án) dél-afrikai topmodell,
Interjú Polgár Ildikóval, a 2008-as év Miss Hungary győztesével
Szépségkirálynő
Citistar Selencion 2010
Tóth Gabi

Fiatal, tehetséges énekesnővel Tóth Gabival beszélgettünk.

Punkanimals
Photoshop 
Interjú Marjai Judit fotóművésszel
Exkluzív interjú
Interjú Pirner Almával, a 2006-2007-es sztriptíz VB győztesével
A nemzetközi Rúdtánc Sport Világszövetségnek magyarországi exkluzív licensz tulajdonosával beszélgettünk.
Interjú Balla Viviennel, egy kiváló fiatal magyar divatfotóssal.
Exkluzív interjú
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.