Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2020. Március 28. Szombat, Gedeon, Johanna
   
RÓLUNK
DÍJAINK
DÍJAZOTTAK
TÁMOGATÓI SZINTEK
SAJTÓSZOBA
SZTÁRVILÁG
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
PROGRAMAJÁNLÓ
GASZTRONÓMIA
FASHION
FOTÓ
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓ - ADATKEZELÉS - SZERZŐI JOG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Karakó Lászlóval, a SQS 2001 Kft. ügyvezető igazgatójával

Interjú Szakmai Elit Év Embere 2018 díjasával, Karakó Lászlóval, a SQS 2001 Kft. ügyvezető igazgatójával.

Hány évesen indította első vállalkozását, és mi inspirálta rá?

Az autógyártásban szerzett nemzetközi tapasztalatok motiváltak arra, hogy 38 évesen, német minta alapján, megalapítsam a gyártási termékek ellenőrzésével foglalkozó céget. A minőség-ellenőrzés elengedhetetlen feltétele a precíz és minőségi gyártásnak.


Kérem, mutassa be a SQS Kft.-t! Beszélne a vállalkozás főbb szolgáltatásairól és referenciákról?

A vállalat az autóiparban az autógyártók és beszállítóik, továbbá az elektronikai termékgyártók számára nyújt minőségügyi szolgáltatást, elsősorban megfelelőség-vizsgálaton alapuló ellenőrzést és utómunkálást. A vállalat főbb szolgáltatásai A vállalat elsősorban az ún. „Control & Rework”, azaz „Ellenőrzés és Utómunka” tevékenységet végzi, ezen belül a főbb szolgáltatásai az alábbiak: Autóipari és elektronikai alkatrészek minőségellenőrzése - vizuális ellenőrzés; - nagyítós, mikroszkópos megfelelőség vizsgálat; - műszeres mérések; - öntvények vizsgálata és elemzése. Speciális utómunka - sorjátlanítás; - hegesztés; - felületkezelés. A beszállítói képviselet szolgáltatásunk az alábbi tevékenységeket foglalja magában: - A beszállítótól beérkező áru folyamatos ellenőrzése, jelentések készítése. - Nem megfelelőség észlelése esetén kapcsolatfelvétel a vevő minőségügyi vezetésével és a beszállító kapcsolattartójával. - Nem megfelelőség észlelése esetén az alkatrészekről fényképek és dokumentáció készítése, küldése a beszállító kapcsolattartójának. - A vevő minőségügyi vezetésének jóváhagyásával válogatási akció kezdeményezése. Az előforduló alkatrész hibák okának elemzése. Mérnöki tanácsadás - Csarnok és layouthoz kapcsolódó tevékenységek -Termék és gyártósor transzfer -Projektvezetés -Karbantartás. Saját fejlesztésű vállalat irányítás rendszerünk a partnereink igényeinek megfelelő szolgáltatást nyújt. Eddig több mint ezer különböző beszállítóval voltunk kapcsolatban, és nagy autógyártó cégeknél voltunk és vagyunk jelen; Audi, GM, Mercedes, Ford, és a beszállítóik.


A siker egyik fontos titka, hogy csapatra van szükség! Mi kell ahhoz, hogy valaki a SQS Kft. csapatának tagja lehessen?

Minőség iránti vágy, minőség iránti elkötelezettség. A fogalom szoros kapcsolatban van a belső minőség követelmény, vagy tudat fogalmával, amit a köznapi értelemben sokszor az igényesség szinonimájaként is használunk. A fejlesztés emberállomány bővítését is jelenti. A felkészült HR részleg folyamatos hirdetésekkel, a piac figyelésével tudja megoldani a gyors és hatékony munkaerő felvételt.


Mi a gyors és sikeres munkaerő-felvétel titka? Hogyan zajlik a minőségtanúsítás folyamata az üzleti partnerekkel?

Amikor a termék előállítása során problémák merülnek fel, vagy a raktárkészleten veszik észre a nem megfelelőséget, akkor kérnek fel bennünket a minőség ellenőrzésre.


Hogyan néz ki egy munkanapja? Mennyi ideje marad önmagára, a családjára?

Reggeli megbeszélés a munkatársakkal, napi teendők koordinálása. A folyamatos piaci kihívások kísérete, üzemi látogatások, tervek készítése majd azok nyomon követése, új üzleti lehetőségek felkutatása, tárgyalásokon való részvétel.


Van-e hobbija, hogyan tölti a szabadidejét?

Mivel a hét vége általában szabad, akkor tudok teljesen kikapcsolódni és élvezni a család együttlétét. A család aktívan részt vesz a vállalkozásban, ezért megvan a motiváció, még nehéz időszakokban is. Hobbim a fényképészet, íjászat, kellemes időtöltés, zene hallgatás mellett-klasszikus,pop,rock;olvasás.

Mit gondol, milyen tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valakiből igazi vezető váljon?

Az alázat és a kitartás nagyon fontos egy vezető számára. Aki felismeri a kihívást, és innovatív módon választ ad rá. Létfontosságú a hit, hinni abban, hogy a csapatával eredményes lesz. Ezért egyrészt fontos, hogy a jó vezető képes legyen arra, hogy a célok elérése érdekében létrehozza a szükséges céges struktúrát (közösséget), mely támogatja a munkatársak hatékony teljesítményét. A kudarcok elviseléséhez, és az ismételt talpra álláshoz szükséges, hogy a vezető felismerje és elfogadja ezt a sajátosságot. Minden cég életében ez egy visszatérő téma .Azok a vállalatok lesznek sikeresek, melyek elfogadják, hogy nem szégyen hibázni, és a sikertelen próbálkozást nem véglegesnek élik meg, hanem csak lépcsőfoknak látják a végső cél elérése érdekében. Ez pedig néha nagyon nehéz. Hit, kitartás, alázat!


Van határozott véleménye a siker fogalmáról?

Nekem a siker azt jelenti, hogy elértem a kitűzött célt. Azt az utat jelenti, melyen végig mentem,
anélkül ,hogy elbátortalanított volna bármi vagy bárki.

Büszkék arra, hogy eredményeik alapján a SQS Kft. hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező tanácsadó céggé válhatott?

A munkatársaim nevében mondhatom, hogy kellő és tisztelet teljes büszkeséggel tölt el bennünket, hogy nemzetközi szinten szerezhettünk tapasztalatokat.

Milyen tervekkel vágnak neki a következő évnek?

Terveinkben szerepel a folyamatos fejlesztés, bővítés, innovatív dolgok bevezetése és a piaci részesedés növelése.

Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
A Victoria
A Victoria's Secret gyönyörű modellje, Candice Swanepoel
Melissa Giraldo - fürdőruhás fotók
Melissa Giraldo fehérnemű és fürdőruha modell,
Interjú Nagy Amarilla aerobikoktatóval és személyi edzővel

Exkluzív interjú

Kakas Detty - modell, műkörömépítő

Exkluzív interjú

Interjú Dj Bruckmann Balázzsal, a Magyar Diszkósok Érdekvédelmi Szövetségének elnökével
Exkluzív interjú
Alessandra Ambrosio
Alessandra Ambrósio, brazil szupermodell 1981 április 11-én született Erechimben, Rio Grande do Sul tartományban.
Állati jó
Photoshop
Interjú Bognár Tamás FIFA játékvezetővel

Exkluzív interjú

George Hoffman
George Hoffman - Onyx Photography igazi művész, aki hozza a kreativitás és a képzeletet.
Citistar Selencion 2010
Képek a díjazottakról
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.