Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2022. Szeptember 28. Szerda, Vencel
   
RÓLUNK
DÍJAINK
DÍJAZOTTAK
TÁMOGATÓI SZINTEK
SAJTÓSZOBA
SZTÁRVILÁG
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
PROGRAMAJÁNLÓ
LUXUS
GASZTRONÓMIA
FASHION
FOTÓ
SZÉPSÉG
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓ - ADATKEZELÉS - SZERZŐI JOG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Magosi Beáta sminkmesterrel

Interjú Magosi Beáta sminkmesterrel

Mondanál néhány szót magadról? Mit érdemes tudni rólad?

Kozmetikus, sminkes, hennafestő vagyok, Szombathely belvárosában a saját szalonomban dolgozom. Szerencsés vagyok, mert azzal foglalkozhatok, amit szeretek és így nem is élem meg munkának a napi feladatokat.


Miért pont ezt a szakmát választottad? Hogy kezdődött?

Nagyon sokáig nem tudtam mi leszek felnőtt koromban, gyerekként állandóan rajzoltam, a nyári szünetben is elvoltam papírral és ceruzával. Általános iskolában gondolatban az egészségügyi, majd az óvónői pálya felé indultam el, de mivel éppen megszűnt az óvónő képzés Szombathelyen, a Művészeti Gimnáziumba kerültem. A gimnáziumi évek alatt aztán még intenzívebben vetettem bele magam a rajzolásba, akkor még Budapesten szerettem volna élni és ott továbbtanulni.


A vége az lett, hogy egy kis kanyarral kozmetikus tanuló lettem és boldogan nyugtáztam, hogy ahol ecset van, az rossz hely nem lehet. Az első pillanattól az volt bennem, hogy megmutatom mire vagyok képes.


Igazgatói dicsérettel végeztem, Székesfehérváron elvégeztem az elektrokozmetikát, majd letettem a kozmetikus mestervizsgát, pár év múlva pedig Budapesten a sminkszakértő és sminkmester vizsgákat is. Lényegében nem én választottam ezt a szakmát, de egy pillanatig nem bántam meg, hogy elkezdtem, hiszen az életem részévé vált.


Milyen szolgáltatásokat tudnak igénybe venni nálad a vendégek?

Sokszor megkérdezik tőlem, hogy kozmetikus vagyok inkább vagy sminkes. Amikor arckezeléseket csinálok, akkor kozmetikus, amikor sminkelek, sminkes, mindkettő különálló szakma, sok felelősséggel, mégis a kettő egy egész lesz bennem. Minden korosztály számára kínálok arckezeléseket, exkluzív és gépi kezeléseket és mindent, ami a kozmetika hatáskörébe tartozik a festésektől a szőrtelenítésig.


Smink minden alkalomra, esküvő, bálok, tablófotózás...stb. Nyáron van főként nagy szezonja a hennafestésnek. Vállalok testfestéseket, arcfestést. Nagyon kedvelik a vendégek az egyéni sminktanácsadást, ahol megtanítom, hogyan sminkeljék magukat a hétköznapokban.


Szerinted mi a jó smink titka? Milyen speciális szépség trükkökhöz ragaszkodsz?

A jó smink titka a beleérző képesség. Hogy tudd, mi az a színvilág és erősség,amivel a Vendég boldogan távozik. Dolgozhatsz a legjobb anyagokkal és kitűnő technikával, ha nem találod el mit szeretni látni magán az a Vendég, aki a székben ül. Szépség trükkökhöz nem ragaszkodom, de ragaszkodom az alapozáshoz, az alapos munkához és az időhöz, nem szeretem, ha rajtam kívül álló okok miatt fele annyi idő alatt kell kisminkelnem például egy menyasszonyt.


Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat? Honnan merítesz inspirációt?


Érdekes, soha nem gondoltam korábban, hogy lesz saját stílusom, de annyi helyen tanultam, annyi embertől, hogy lehetetlen lett volna egy stílust követni, muszáj volt kialakítanom a sajátomat. Úgy dolgozom, ahogyan számomra kényelmes és ésszerű, a lényeg a végeredmény, a munka precíz legyen és tartós.


Ha egy szóval kellene jellemezni magamat, maximalizmust várok el magamtól, akkor vagyok nyugodt, ha azt érzem, hogy pont olyan lett, amilyennek elképzeltem. A másik szenvedélyem a fotózás és maguk a fotók. Sok inspirációt merítek a képzőművészeti alkotások mellett a fényképekből.


Milyen márkák termékeit használod a munkád során? Melyek a kedvenceid?
 
Nekem mindig az a kedvenc festékem, amit éppen utoljára vásároltam és el sem tudom képzelni, eddig hogyan tudtam dolgozni nélküle. A professzionális termékekben hiszek. Nagyon sok félét kipróbáltam már. Jelenleg az olasz Karaja cég felé köteleződtem el.


Mit gondolsz, mitől válik valaki jó sminkessé? Melyik munkádra gondolsz legszívesebben?

Hatalmas tévedés azt hinni, hogy az ember elvégez egy iskolát vagy tanfolyamot és máris sminkes lett belőle. Sok év gyakorlata, ízlés, szépérzék, színismeret, rajzkészség, emberismeret, alázat és munkaszeretet...és akkor talán. A tanulás nem ér véget, minél többet tudsz, annál inkább érzed, hogy még mindig keveset. Azokat a munkáimat szeretem legjobban, amit azért festettem meg, mert úgy éreztem meg kell festenem, most a testfestésekre gondolok. Volt, hogy félálomban felvillant egy kép és tudtam, hogy ez lesz a következő.


Mik azok a leggyakoribb sminkelési hibák, amelyeket a nők elkövetnek?

A leggyakoribb hiba az alapozó választás. Az oka az, hogy az üzletek polcain egészen más színűnek látszanak, mint természetes fényben és ha ki is próbálják a hölgyek a tesztereket, akkor sem ott, ahol kellene, hanem a kézfejen, ami egyáltalán nem mérvadó. Ezért is jó pl. a sminktanácsadás, mert segítek kiválasztani az ideális alapozót a Vendégeim számára.


Nagyon sok díjban részesültél már! Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Minden elismerésnek nagyon örültem, amit eddigi életemben kaptam, kivétel nélkül, de annál nagyobb elismerés nincs, amikor a sminkes székemből olyan boldogan, önbizalommal távozik a Vendégem, amilyennek még sosem láttam. Akkor érzem igazán, hogy megérte! A legkedvesebb eredményem az Angyalok és Démonok című fantáziasmink kiállításom volt,aminek megnyitójára sokan eljöttek, nagyon meghatott, hogy kíváncsiak az emberek a képeimre, sosem fogom elfelejteni.


Hogyan szoktál feltöltődni, mivel kapcsolódsz ki?

Két fajta feltöltődés létezik számomra. Az első az, amikor együtt lehetek a családommal. Tőlük nagyon sok szeretetet és támogatást kapok. A férjem még sosem mondta, hogy ne fessek pl. egy tigrist, mert minek....hanem nagyon büszke rám, hogy megcsináltam. Ez nagyon sokat jelent nekem! A másik feltöltődés, amikor az álmaimat festhetem vagy fotózhatom. Nagyon boldog vagyok, amikor egy ilyen kép elkészül. De természetesen olyan vagyok, mint egy átlagos nő, örülök egy jó könyvnek vagy egy új táskának is...


Milyen projekteken dolgozol épp, s mik várhatóak a közeljövőben?

Jelenleg a kozmetikába vezettem be egy teljesen új, világhírű termékcsaládot és nagyon élvezem, hogy látványos kezeléseket végezhetek. Ez most az esküvő kiállítások időszaka is, kettő kiállításon már túl vagyok, ez rengeteg energiát igényel. Még véget sem ért az esküvős szezon, de már a jövő évre készülök. Ezen kívül vannak újabb ötleteim, amit szívesen megfestenék.


És búcsúzóul: milyen tanáccsal látnád el a fiatalokat szépségápolás terén?

Nagyon elszomorít, hogy annak ellenére, hogy sajnos a külsőségek számítanak értékrendnek, nagyon sok fiatal bőre elhanyagolt. Azzal nem fog megoldódni egy bőrprobléma, ha az éppen aktuális reklámterméket megveszik és ezzel minden el van intézve. A tinik bőrét igenis kordában lehetne tartani havi egyszeri arckezeléssel a kozmetikában és megfelelő házi ápolással. Ezzel megelőzhető lenne a bőr hegesedése és a gyógyszeres kezelés a bőrgyógyásznál.


Még egy utolsó mondatban a fiatal lányokhoz szólnék. Nem szabadna már általános - vagy középiskolában hajat festeni, sminkelni, lakkozni, szoláriumozni...stb  mert tönkre teszitek magatokat. Most vagytok a legszebbek, minden máz nélkül. Vigyázzatok a szemöldökötökre és a bőrötökre, mert nem lesz helyette másik!

Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk!

                                                                                                                    

                                                                                                                                          Németh Imre

Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Imogen Thomas bikinis képei
Imogen Mary Thomas, brit színésznő, modell, szépségkirálynő és valóságshow szereplő.
George Hoffman
George Hoffman - Onyx Photography igazi művész, aki hozza a kreativitás és a képzeletet.
Kakas Detty - modell, műkörömépítő

Exkluzív interjú

Interjú Strammer Zsaklin modellel, fotóssal
Exkluzív interjú
Bruce Brandon Photography
Ragyogásfényképészetre specializálódott,
Interjú Nagy Amarilla aerobikoktatóval és személyi edzővel

Exkluzív interjú

Justin Price
Justin Price's Photos
Jordan Carver legújabb fotói
Vegyünk egy pillantást Jordan Carver legújabb képeire.
Anja Rubik topmodell
Anja Rubik igazi topmodellé nőtte ki magát.
Interjú Miskolczi Ágnessel, a 2008-as Miss Szegedi Egyetem szépe győztesével
Szépségkirálynő
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.