Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2022. Szeptember 28. Szerda, Vencel
   
RÓLUNK
Részletes felhívás szakmai jelöltek számára
A Szakmai Elit története
Céljaink
Kik jelölhetők Szakmai Elit díjra
Elnökség
Szakmai Elit Területi szintek
Figyelem! Óvintézkedés, higénia!
Jelentkezési feltételek
DÍJAINK
DÍJAZOTTAK
TÁMOGATÓI SZINTEK
SAJTÓSZOBA
SZTÁRVILÁG
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
PROGRAMAJÁNLÓ
LUXUS
GASZTRONÓMIA
FASHION
FOTÓ
SZÉPSÉG
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓ - ADATKEZELÉS - SZERZŐI JOG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Nagy János fodrász, operaénekes Szakmai Elit díjátadó” szakmai bizottság elnöke

Bemutatás

Nagy János, a szombathelyi születésű kisiparos-operaénekes az elmúlt évtizedekben mindkét szakmájában rendkívül sokat tett vendégei, illetve a közönség kiszolgálásáért.

Egy évvel a mestervizsgája után, 1968-ban kisiparosnak állt, hogy aztán mind a női, mind a férfi szakágban rangos versenyeket, dunántúli és országos bajnokságokat nyerjen, és persze a magyar válogatottba szóló meghívó is gyorsan megérkezett a címére. 

A nemzeti csapat tagjaként számos nemzetközi megmérettetésen vett részt, és bármerre  vitte is az útja, nyitott szemmel járt a világban. Amit pedig látott, azt azonnal bevezette itthon, így vált például annak idején a Sassoon-vágás egyik honi úttörőjévé, számos vidéki és fővárosi tanfolyamot tartó tanítómesterévé. 

Nagy János emellett több szakmai és érdekvédelmi szervezet munkájából is kivette a részét. Tényleg csak a példa kedvéért: 1965-től 1983-ig, fennállása végéig ő volt a Magyar Fodrász, Kozmetikus Egyesület vasi titkára.

Egyelőre ennyit a fodrász- szakmáról, főként, hogy Nagy Jánost szintén már gyermekkora óta a színház világához, az énekléshez is szenvedélyes szerelem fűzi. 

A Repülj Páva énekverseny televíziós szereplése után először a helyi főiskolán, Bánk Emíliánál, majd Für Évánál csiszolta tovább tudását, hogy aztán a Zeneakadémia magánénekesi szakán Keönch Boldizsár növendékeként bontakoztassa ki még inkább a tudását. 

Aztán eljött az 1986-os év, amikor választás elé került. El kellett döntenie, hogy elfogadja-e a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának invitálását és hivatásos énekesnek álljon, vagy maradjon Szombathelyen. 

Elmondása szerint felesége támogatása nélkül nem vágott volna bele a szegedi kalandba, s persze az is sokat nyomott a latban, hogy két  addigra már szakvégzett lányára  ott tudta hagyni a fodrászatot. Persze nem teljes mértékben, a háttérből, nemegyszer telefonon folyamatosan segítette az otthoniak munkáját, sőt: az országos mestervizsga-bizottsági tagságát is megőrizte. (Volt is morgás, amikor a főzeneigazgatótól a próbaidőszak kellős közepén elkéredzkedett Budapestre vizsgáztatni…)

A Szombathely és Szeged közti folyamatos ingázás azonban egyre fárasztóbbá vált, a Bartók Pásztory-díjjal is kitüntetett Nagy János így átszerződött a győri színházhoz. 

A nyugat-európai turnék azonban ismét távol tartották a családtól, így végül főállás helyett magánénekesként szerződött le a győriekkel, s hazaköltözött Szombathelyre. (Ahol aztán a Szombathelyi Opera Egyesület és a Melódia együttes megalakításában részt vett.

Nagy János 323 alkalommal énekelte el Bánk bán áriáját, többek közt az Egyesült Magyar Egyletek meghívására Clevelandben, vagy éppen Buzánszky Jenő és Grosics Gyula tiszteletére a Szent István-díj átadásakor.

Fodrász és énekesi pályafutását is számos kitüntetés övezi, melyek közül íme csak a tavalyiak: A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzés és Szakképzés Aranydiplomás Kamarai Tisztségviselője, Aranykoszorús Mester kitüntetés, Év Vállalkozója, a Magyar Kézművességért Díj arany fokozata  IPOSZ-díj.

Nagy János az elmúlt évtizedekben fodrászként, s ezzel párhuzamosan énekesként is bizonyított. 


Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Sztárok- Pinocchio
Photoshop trükkök
Kakas Detty - modell, műkörömépítő

Exkluzív interjú

Interjú Bognár Tamás FIFA játékvezetővel

Exkluzív interjú

Interjú Strammer Zsaklin modellel, fotóssal
Exkluzív interjú
Citistar Selencion 2010
Citistar Selencion 2010 díjazottak
Belmondo együttes
Interjú a Belmondo együttessel
Timea Majorova többszörös világbajnok fitneszmodell
A Citistar-t az a megtiszteltetés érte,
Interjú Füzessy Balázs nemzetközi aerobic prezenterrel
Exkluzív interjú
Rozgonyi István - Bodrogkeresztúri Rozgonyi pincészet
Kiváló magyar borász - Interjú Rozgonyi Istvánnal, a bodrogkeresztúri Rozgonyi pincészet borászával
Citistar Selencion 2010
Képek a díjazottakról
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.